Revizii Gaze Naturale ANRE: Ghid Proceduri si Obligatii

Revizii gaze naturale sunt esentiale pentru a asigura functionarea sigura si eficienta a instalatiilor de gaze. In acest articol, vom explora procedurile stabilite de Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE) in acest sens.

Revizii Gaze Naturale  are legatura cu  ordinele ANRE relevante, precum si verificarile periodice si tehnice ale instalatiilor de gaze naturale. De asemenea, vom aborda documentatia necesara pentru a respecta aceste obligatii.

Efectuarea reviziilor pentru instalatiile de gaze naturale este esentiala pentru siguranta si eficienta locuintei tale. O revizie a gazelor naturale implica inspectia detaliata a sistemului de gaze, verificarea etanseitatii si a functionarii corecte a echipamentelor. Aceste revizii asigura ca instalatia ta de gaze naturale functioneaza conform standardelor de siguranta si te protejeaza de eventualele riscuri asociate cu scurgerile de gaze sau problemele de ventilatie. Este important sa apelezi la profesionisti calificati pentru a efectua revizii ale gazelor naturale, pentru a mentine un mediu sigur si confortabil in casa ta.Rev

Proceduri privind verificarile si revizii gaze naturale

Reglementari ANRE in domeniul verificarilor si reviziilor instalatiilor de gaze

Pentru aprobarea Procedurii privind verificarile si reviziile tehnice ale instalatiilor de utilizare a gazelor naturale

Pentru modificarea si completarea Procedurii privind verificarile si reviziile tehnice ale instalatiilor de utilizare a gazelor naturale

Revizii gaze naturale sunt compuse atata din verificarea  cat si revizia tehnica a instalatilor de gaze naturale.

Procesul verificarilor tehnice pentru instalatii de gaze naturale

Verificarile si reviziile tehnice fac parte din operatiile de exploatarea si intretinere a instalatiilor de utilizare a gazelor natural.

 • Verificarea tehnica a instalatiei de utilizare a gazelor naturale si reviziile tehnice ale instalatiei de utilizare sunt obligatorii pentru toti client finali ( Asociatiile de Proprietari, persone fizice, juridice si institutii). Verificarea si revizia instalatiilor de utilizare de gaze naturale sunt efectuate pentru a stabili gradul de uzura al acestei instalatii dar si pentru a executa lucrarile de reparatie necesare, pentru evitarea posibilele accidente ce ar putea surveni in urma unei defectiuni tehnice.
 • Realizarea operatiilor de verificare si de revizie tehnica a instalatiei de utilizare a gazelor naturale se efectueaza de catre Operatori Economici Autorizati ANRE pentru executia instalatiilor de utilizare.

 Inginerii vor efectua verificarea intregii instalatii de gaze, atat pentru instalatiile comuna de utilizare cat si pentru instalatiile individuale de utilizare si posibilitatea remedierii eventualelor defectiuni.

 Verificarea tehnica a instalatiilor de utilizare a gazelor naturale se realizeaza:

 • Periodic, la maximum 2 ani.
 • La cererea clientului.

 Verificarea presupune urmatoarele operatiuni:  

 • Verificarea arzatoarelor si a starii imbinarilor si garniturilor de etansare aferente.
 • Verificarea stabilitatii conductelor montate aparent pe suporturi.
 • Verificarea etanseitatii imbinarii conductelor si armaturilor la presiunea de lucru a gazului din instalatie, cu spuma de apa cu sapun sau alte tehnonogii de verificare a etanseitatii.
 • Demontarea / debransarea punctelor de consum fara aprobare legala si a conductelor de alimentare aferenta.
 • Verificarea functionarii aparatelor de masurare, control, reglare si de siguranta.
 • Verificarea functionarii echipamentului de reglare din instalatii de utilizare.
 • Verificarea starii rasuflatorilor si a caminelor existente.
 • Verificarea starii constructiilor care adapostesc statile si posture de reglare sau reglare – masurare.
 • Verificarea faptului ca racordul flexibil montat in instalatia de utilizare este in termen de valabilitate, avand in vedere durata normata de utilizare specificata in prescriptiile tehnice ale producatorului.
 • Verificarea faptului ca detectorul automat de gaze montat este in termen de valabilitate, avand in vederea durata normata de utilizare specificata in prescriptiile tehnice ale producatorului.

 

Procesul reviziilor tehnice pentru instalatii de gaze naturale

Revizia tehnica a instalatiilor de utilizare a gazelor natural se realizeaza : 

 • Periodic, la maximum 10 ani.
 • Dupa intreruperea utilizarii instalatiei de utilizare pentru o perioda de timp mai mare de 6 luni.
 • Dupa orice eveniment care ar fi putut afecta instalatia de utilizare.
 • La cererea clientului final
Va ajutam noi.

 Revizia tehnica periodica cuprinde urmatoarele operatiuni:

 • Efectuarea tuturor operatiunilor prevazute la verificarea tehnica periodica, revizia din anul respectiv inlocuind verificarea;
 • Efectuarea probei de rezistenta la presiune, conform prevederilor din normele tehnice pentru proiectarea si executarea sistemelor de alimentare cu gaze naturale, numai pentru partea de instalatie la care s-au facut inlocuiri si / sau modificari;

Efectuarea probei de etanseitate la presiune, conform prevederilor din normele tehnice pentru proiectarea si executarea sistemelor de alimentare cu gaze naturale, a intregii instalatii.

Va ajutam noi. Consulta oferta noastra accesibila in locatia : https://reparatii-revizii-centrale.ro/verificare-instalatie-gaze/.  Mai mult, pentru vara avem oferta de mai jos, de nerefuzat:

verificare instalatie gaze

PROMOTIE OCTOMBRIE
2 Verificari la Pret de 1
Pachet 2 ani

Verificare Tehnica a Centralei Termice (VTP ISCIR) + Verificare Tehnica a instalatiei de gaz (ANRE/Distrigaz etc)

250 lei

Programati-va acum ☎️ 0731.442.507

Documentatia necesara in cadrul verificarilor si reviziilor tehnice

Pentru efectuarea verificarilor si reviziilor periodice, client trebuie sa prezinte documentatia tehnica a instalatiei de alimentare cu gaze. In cazul in care clientul nu detine documentatia tehnica, se poate solicita copie de la operatorul de sistem sau de la firma care a executat instalatia de gaze. In cazul in care documentatia tehnica nu a putut fi gasita, client au obligatia sa intocmeasca o noua documentatie tehnica. Oferim si acest tip de serviciu, de refacere documentatie tehnice.

0731 442 507